De Beste Deo, tot nu toe dan...

mama met een blog


Sinds mijn zwangerschappen heb ik ontdekt dat mijn deodorant niet meer zo goed werkt, en ben ik op zoek gegaan naar een betere versie
. En tijdens mijn zoektocht kwam ik op verschillende sites een DIY deo tegen. Dat wilde ik graag proberen.

Tot mijn verbazing is het echt meer dan een prima deo. Ook mijn lief heb ik zover gekregen en hij  is meer dan tevreden. Het werkt echt supergoed en is ook voor langere tijd werkzaam. Hij wil niets anders meer. En als kers op de taart blijven zijn witte T-shirts ook wit en krijgen ze niet van die vieze smoezelige plekken onder de oksels! (toch geen agressief mannenzweet!, wel fijn!).

Een klein nadeeltje is wel dat IK hem steeds mag maken als hij op is. Gelukkig is het niet zo een zware klus en ben je binnen tien minuten klaar.
Ik ben op  het internet al die verschillende receptjes gaan verzamelen. Zowel op de Amerikaanse sites en op de Nederlandse sites en daaruit heb ik een samenstelling gehaald waarvan de ingrediënten prima in huis te halen zijn voor mij en ook de kosten te overzien zijn. Dit laatste is me echt alles meegevallen.
Goed dan nu het recept :

Kokosolie                          :  4 eetlepels
Backing Soda                     : + /- 3 eetlepels
Maizena/ Arrowroot           : + / - 3 eetlepels
Etherische olie naar keuze (bijv. citroen of lavendelolie): +/- 15 druppels.

                               

De kokosolie gaat in een schaaltje en warm je op. Ikzelf doe dit in de magnetron, maar kan bijvoorbeeld ook in een heet badje water.
Wanneer het gesmolten is, voeg ik de lepels Maïzena of Arrowroot en de Backing Soda toe en roer dit tot een egaal papje. Daarna kan de etherische olie erbij en roeren maar.

                               

Een paar lege dagcrème potjes gebruikt en een lege deostick (volgens mij van Sanex).
Deze zet je even in de koelkast om op te stijven en voila!
De Perfecte Deo. (vooralsnog dan)
Dagelijks een likje smeren onder beiden oksels en je bent voor de dag vrij van een onaangenaam zweetluchtje.

                             

                              

De  Arrowroot kwam veel op Amerikaanse sites naar voren en ik kwam dit potje (zie foto)tegen in een winkel in Den Haag . Ik heb hem gekocht om te kijken of er ook werkelijk verschil zit in het resultaat.
Maar over beiden ben ik erg tevreden. Geen verschil dus.

                             

De Backing Soda en de Kokosolie heb ik gekocht bij een toko.
Ik was voor de Kokosolie 3,50 euro kwijt en de Backing Soda 1,29 euro.
De Maïzena weet ik niet meer, deze had ik al een tijde in huis en de Arrowroot kostte 3 euro.
De Etherische olie is een optie en daar kun je zelf in beslissen hoeveel je kwijt bent. Ik heb deze bij de tuinen gekocht en was 6,99 euro kwijt.

Van deze verpakkingen totaal maak ik 5 keer een portie. Met een portie doe ik ongeveer 2 a 3 maanden (voor 1 persoon) en dat ligt een beetje aan de omstandigheden, bv het warme weer.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervaring is op het gebied van Deo`s en of jullie ook merken dat het soms lijkt dat ze minder goed lijken te werken.


 photo handtekeningafsluitingblogkat_zpsfae9a3f3.jpg
Labels: , ,