Kraamweek 6 en7


bron: pinterest


Goed, terwijl ik wil beginnen aan de volgende 2 kraamweken, bedenk ik mij ineens dat er niet eens zoveel kraamweken zijn. Effe googelen.. ehh nee, je hebt maar 1 kraamweek, dat is de eerste week, verder ben je tot week 6 een kraamvrouw. Maar wordt er nergens meer gesproken over kraamweken. Gek eigenlijk.
Maar goed, stiekem voelt het wel nog een beetje zo, zolang ik met verlof ben, dan.
Dus kraamweek 6 en 7.

De weken vliegen voorbij..
De meiden zijn naar school. Mylène is naar groep 3 gegaan. En dat gaat heel erg goed.
Mylène is heel leergierig en heeft ook altijd iets te vertellen (arme juffen, hun oren zullen tuiten aan het einde van de dag).

Celeste is nu naar groep 1. En wat valt het op dat ze daar erg aan toe was. En ook hier gaat het heel erg goed.
Na een weekje halve daagjes te hebben mogen wennen, is mijn meisje sinds deze week hele dagen naar school gegaan.
Ik merk dat ze het er erg goed doet. Ik moet wel in de gaten houden dat ze zichzelf niet voorbij loopt en zorgen dat ze op tijd naar bed gaat en lekker haar rust pakt. Anders wordt ze heel bokkig en gaat ze zichzelf (en haar omgeving) vreselijk in de weg zitten.

Morgen (of overmorgen ) mogen ze uitdelen op school.
Ik heb het eenvoudig gehouden, hoop ik.
Het uitdeelproject bestaat uit lange vingers gedoopt in de boter en blauw/ witte muisjes. (Ik zal nog een fotootje laten zien van het eindresultaat.)
Op het internet zag het er in elk geval heel gezellig en lekker uit.

En hoe doet Liam het nu?
Volgens het Oei ik groei- boekje (een must voor elke ouder) zit meneer nu in zijn tweede sprongetje. En och, dat merk ik wel. Dat betekent overdag niet willen slapen en als ik hem dan toch neerleg is het gillen, schreeuwen, krijsen, alsof hem het meest vreselijke onrecht wordt aangedaan. Verder wil hij eigenlijk alleen maar opgetild en rondgesjouwd worden.
En dan het eten, man, de hele dag door. Niks braaf om de 3 uur eten. Nee hoor gewoon lekker zo vaak mogelijk aanliggen bij mama.
En de onrust, tja, die blijft. Er is vaak geen lichaamsdeel wat rustig ligt of niet beweegt.
De nachten gaan daardoor wel beter, hij slaapt nu rond de 7 uur aan 1 stuk door vanaf een uurtje of negen in de avond. Daarna een voeding en dan met wat gepruttel weer door tot een uurtje of 7 s`-morgens.
Verder is er geen schema, elke dag is volstrekt een verassing en is het vooral veel mama-tanken (zo noem je dat blijkbaar).

Het gekke is, dat denk ik dan bij mijzelf, hoe waren mijn meiden?
Waren die ook zo? Van mijn oudste herinner ik mij nog flarden. Van Celeste wat minder.
Maar als dit standaard is voor baby`s of in elk geval mijn baby`s duurt het geloof ik nog tot week 16 eer  er wat rust in de tent keert.
Goed..
Dat geeft hoop, het gaat uiteindelijk een keer voorbij, toch?
Aan de andere kant heb ik wel wat extra mamapower nodig.
Ik hou mij aanbevolen als iemand nog een restje heeft liggen.
Anyone?


 photo handtekeningafsluitingblogkat_zpsfae9a3f3.jpg

Labels: , ,