TIP: Hoe krijg je een kraag schoon?
Ik durf het hier wel te zeggen.
Ik vind de was doen. ECHT. NIET. TOF. Het begint bij het sorteren. Of nee, het begint eigenlijk bij het verzamelen van de vuile was.
Daar heb ik dan een speciale ronde voor door het huis, die ik echt bijna elke dag maak. En het is opvallend hoeveel was ik weer uit die kinderkamers haal. Elke keer vind ik weer wat, in elke hoek en elk gaatje ligt wel iets, een  vieze sok, een oude pyjama of een hemdje.

En dan het sorteren, had ik dat al gezegd? Man wat een gedoe is dat. Een bergje kleding hier, een bergje kleding daar. En voordat alles in de machine gaat nog even controleren of er niks in de zakken zit en of er geen vlekken zijn die wat extra aandacht nodig hebben.
Tja, en dan komen we meteen op het punt wat ik  met jullie wil delen.
Want wat is dat toch met die overhemden met die kragen?
Waarom worden die altijd zo vuil? En waarom krijg ik het er niet uit met gewone vlekverwijderaar? Het zijn lastigere vlekken op de kragen van overhemden dan de niet-nader-genoemde-maar-je-weet-wel-wat-ik-bedoel vlekken op de babykleding, die er met een beetje shout zo uitgaan.

Waarom werkt de Shout niet bij die kragen, en laat het alleen maar een extra vlek achter? En wat heb ik in dit huis een hoop kragen! En heel eerlijk gezegd zijn het meestal niet mijn kragen. Maar als hoofd van de wasafdeling hier in mijn eigen paleis, werd het tijd voor drastische maatregelen.
Dus tijd voor de ultieme test.

Ik heb van tevoren eerst het internet afgezocht naar mogelijke manieren en middeltjes om de kragen schoon te krijgen, die ik eventueel al in huis had of makkelijk te verkrijgen zijn.
En wat heb ik gevonden: Groene Zeep, Shampoo, Sunlight Zeep, Afwasmiddel en Backing Soda+ afwasmiddel (van de Lidl). (zie hieronder)

De Hulpmiddeltjes bij de was

Toen in de was wat overhemden opgesnord.
Daarna volgde het door mijzelf uitgedachte briljante, want hoofd van de afdeling, stappenplan, welke trouwens niet zo moeilijk was.
1/ Insmeren met desbetreffend middel.
2/ In laten trekken, zo een 15 tot 30 minuutjes.
3/ In de wasmachine ( op 40 graden Celsius en op het overhemden programma).

Klinkt als best een toffe test.(lees makkelijk uitvoerbaar)


Goed, we beginnen met 
Test 1: de groene zeep!

Test 2: De Shampoo ( In dit geval de Andrélon anti-roos, maar volgens mij kun je elke shampoo gebruiken)
Test 3: De Sunlight zeep (gekocht bij de AH, voor ik dacht 2 à 3 euro, maar al heel lang in huis, want wilde ooit eens mijn eigen wasmiddel maken)


Test 4: De Backing Soda én het afwasmiddel( de foto van het afwasmiddel is  gruwelijk mislukt), maar dit overhemd heeft dus een dubbele behandeling gehad en ik moet zeggen dat dit uiteindelijk het beste effect heeft gehad.
NB. De Backing Soda heb ik ooit eens via internet besteld, was 7 euro zonder verzendkosten.


Conclusie:
Alhoewel de uitslag natuurlijk een matter of opinion is, denk ik dat ik de laatste test het beste resultaat heeft. Daarna de Shampoo, dan de sunlight en als laatste de  groene zeep.
Wat vinden jullie? Of hebben jullie nog een tip voor mij?


 photo handtekeningafsluitingblogkat_zpsfae9a3f3.jpg

Labels: ,