Een heerlijke variant op de KippensoepMama met een Blog


Met de hardnekkige griep die hier al een paar weken in huis rondwaard, is een lekker kippensoepje vaker de regel dan een uitzondering. En wat is een lekkere variant op de kippensoep? 

De Indische Kippensoep!
En wat is de soep lekker. dus hierbij het recept.


Bereidingstijd: +/-30 minuten

Ingredienten (voor 4 personen):

Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Appie, behalve het Indische Limeblad (Djerek Poeroet), deze is verkrijgbaar bij een goede Toko. Mocht jij geen Toko in de buurt hebben, kun je het Limeblad weglaten of eventueel wat serehpasta en limoensap toevoegen. Dit is niet te vergelijken qua smaken met het Limeblad, maar ook erg lekker en geeft het ook een prettige licht zurige smaak!

Benodigdheden:


Bijgerechten:Bereiding: 

Bak de kipfilet en de ui en de knoflook lichtjes op in de soeppan met wat olie.
Voeg de kruiden, kurkuma, djintan, djahé en sereh poeder toe. 
Bak dit een paar minuutjes op en voeg dan de bouillon toe. Laat dit een paar minuutjes opwarmen, tot het tegen het koken aanzit. Voeg dan mie en het indische limeblad toe en laat het rustig op een zacht/ laag pitje opwarmen.
Dit is de basis basis van je soep. Daarna voeg ik de aardappel, de eitjes en de lente uit,vlak voor het opdienen. 
Je kunt er ook voor kiezen om de lenteuit in een los schaaltjes bij te serveren en pas op tafel toe te voegen aan de soep. Dan blijft het blad lekker knapperig.
Ik doe dit ook met de verse koriander, de taugé, de gebakken uitjes en de rode pepertjes/ sambal.

Note: Voor de bouillon is het van belang een goede te gebruiken, daar het je basis is van je soep. Je kunt hem zelf trekken, als je hier bekend mee bent of een goede kopen bij de slager of supermarkt.

Eet smakelijk!


 photo handtekeningafsluitingblogkat_zpsfae9a3f3.jpg

Labels: