Het lekkerste Bananenbrood ever!


Al tijden was ik het van plan om een keertje te maken en een paar weken geleden is het dan ook gelukt! Sindsdien heeft hij al een paar keer in de oven gestaan. Ik vind hem errug lekker!

Bananenbrood


Als ontbijt is hij goed, maar ook heerlijk als tussendoortje.
Zoals je merkt heb je bij dit recept geen suiker nodig, in principe voegen de banaan, dadels en chocola genoeg toe, maar mocht je toch een echte zoetekauw zijn, kun je 50 gram rietsuiker toevoegen of wat honing.

Ik heb het standaard recept hier en daar wat aangepast en hij is zeker het proberen waard!

Benodigdheden:

Cakeblik (van 23 cm)
Staafmixer
Garde
Beslagkom

Ingredienten

200 gram speltbloem, mag natuurlijk een andere bloemsoort zijn, bv witte bloem.
Eieren 3 grote of 4 kleintjes
Bananen, lekker rijp, ze mogen best wat bruin zijn, dit voegt de zoete smaak toe), 3 grote of 4 kleintjes
60 gram dadels, ik vind de Medjool dadels het lekkerst, dit zullen ongeveer 3 grote dadels zijn.
1 kleine theelepel Backing Soda of e2 theelepels bakpoeder
75 gram pure chocolade, gebruik je favoriet en probeer hem in zo klein mogelijke stukjes te hakken of stampen. ( eventueel tussen een theedoek)
100 gram gemengde noten, gebuikt je favorieten, ik heb walnoten en amandelen en een paar cashewnoten gebruikt, deze kun je ook in de theedoek fijnstampen.
50 gram kokosrasp
flinke snuf zout

Voorbereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden en het cakeblik invetten met wat plantaardige olie.

Bereiding:

Breek de bananen in stukjes in de beslagkom en voeg de dadels toe. Pureer dit tot een gladde substantie met de staafmixer.
Voeg de eieren er rustig doorheen met de garde, telkens 1 ei, zodat het goed gemengd wordt.
Zorg dat het een zo egaal mogelijk beslag blijft.
Daarna volgen de bloem, de backing soda en de snuf zout. Spatel dit weer door het beslag tot het een egale brei is.
Als laatste voeg je het kokosschaafsel toe en giet je het deeg in het bakblik..

Zet het bakblik in de oven voor ongeveer 45 minuten en controleer met een sat├ęprikker of hij gaar is.
Laat hem daarna nog even rusten op een plank alvorens hem uit het blik te halen.
Maar niet te lang, want hij is een beetje warm op zijn lekkerst!
Je kunt het brood best een paar dagen bewaren, echter zelf heb ik dat nooit uit kunnen proberen, want zo lang leeft hij niet.

Graag hoor ik jullie ervaring en eventuele tips en trucs.

Eet smakelijk!

 photo handtekeningafsluitingblogkat_zpsfae9a3f3.jpg

Labels: